Bedrijfsoverdracht

Geen afbouwen maar opbouwen

Denkt u over enkele jaren te stoppen met werken? Of staat u juist op het punt een bedrijf over te nemen? Dan bent u te laat! Voorkom dat de waarde van de onderneming, de interne organisatie of u zelf te lijden heeft onder de bedrijfsoverdracht. Zet al in een vroeg stadium de juiste stappen. Laat u hierbij van A tot Z door ons begeleiden en deze zorg uit handen nemen. Samen maken we uw onderneming juridisch, organisatorisch en financieel klaar voor een overdracht die u financieel en emotioneel het meeste oplevert. Want bedrijfsoverdracht is geen afbouwen maar juist opbouwen: bouwen aan een nieuwe toekomst.


Bedrijfsoverdracht of aankoop

Een eigen bedrijf is vaak een levenswerk. Maar er komt een moment dat u de touwtjes uit handen zult geven. Moeilijk? Soms. Emotioneel? Vaak. Of u overweegt juist om een onderneming aan te kopen. In beide gevallen is het verstandig om tijdig de juiste stappen te nemen en
beslissingen te maken. Nagtzaam kan u hierbij van dienst zijn. Samen kunnen we de kroon zetten op uw ondernemerschap. Want bedrijfsoverdracht is geen afbouwen maar juist opbouwen. Bouwen aan uw nieuwe toekomst.


Uw bedrijfsoverdracht in goede handen, uw bedrijfsoverdracht naar goede handen

Als ervaren accountants en fiscalisten ontwikkelden wij een eigen en unieke ‘methode’ voor bedrijfsoverdracht: Nagtzaam BedrijfsOverdracht. Een zorgvuldig samengesteld plan dat alle aspecten raakt van dit delicate proces. Van doelstelling tot daadwerkelijke overdracht en nazorg. U realiseert een optimale bedrijfsoverdracht. Overdracht aan uw kinderen, aan derden, deelneming van een participatiemaatschappij óf een management buy-in, onze specialisten adviseren en begeleiden u gedurende het gehele proces. Een voorwaarde voor optimaal rendement in financieel opzicht en - niet in de laatste plaats - in emotioneel en sociaal opzicht.


Gespecialiseerd in familiebedrijven

Maar liefst 80% van alle Nederlandse ondernemingen is een familiebedrijf binnen het MKB. Een bedrijf waarin de meerderheid van de aandelen in handen is van een Directeur Groot Aandeelhouder of van een familie. Het bedrijf is bijna letterlijk een stukje van hen zelf, een deel van hun leven. Bij bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf kunnen daarom, naast de vanzelfsprekende financiële en juridische aspecten, emoties en sociale netwerken een belangrijke rol spelen. Nagtzaam onderkent dit en heeft de noodzakelijke ervaring op het gebied van dienstverlening binnen het familiebedrijf. We kennen de ondernemer en herkennen alle facetten van het ondernemerschap. Tenslotte zijn
we zelf ook een familiebedrijf.


Onze werkwijze: het NBO-model

Elk bedrijf is uniek, elke ondernemer is anders. Een 'standaard aanpak' voor bedrijfsoverdracht of -aankoop bestaat dan ook niet. Toch zijn we er in geslaagd om - mede dankzij onze ruime praktische ervaring - een basismodel te ontwikkelen dat stapsgewijs aandacht geeft aan alle facetten.
We onderscheiden hierin 12 stappen, van intakegesprek tot en met nazorg. Onze betreffende deskundigen vertellen u er desgewenst graag meer over. Want hoe dan ook, úw wensen en belangen staan centraal.
...SAMEN BOUWEN WE AAN UW TOEKOMST!


Voordelen van Nagtzaam BedrijfsOverdracht


• Een inzichtelijk proces door een allesomvattend en helder stappenplan
• Objectief en deskundig advies, zowel bij verkoop als bij aankoop van een
  bedrijf
• Altijd de nadruk op persoonlijk advies en persoonlijke begeleiding
• Aandacht voor financiële, juridische, emotionele en sociale aspecten
• Optimaal fiscaal, vermogens- en bedrijfseconomisch advies
• Alle expertise op maat voor optimale advisering en begeleiding
• Volledige dienstverlening, vanaf de allereerste oriëntatie tot en met nazorg

Nagtzaam multidisciplinair advies

Nagtzaam Accountants & Fiscalisten beschikt binnen haar organisatie en netwerk over alle benodigde disciplines om u op alle belangrijke terreinen adequaat te kunnen adviseren.
Adviesdiensten:
• Fiscaal-juridisch Advies
• P&O Advies - HRM
• Nagtzaam BedrijfsOverdracht
• Nagtzaam Strategisch Advies
• Nagtzaam Financiële Planning
• Bedrijfseconomie
• Financiëring